3*F

We Exercise är ett hälsofrämjande företag och utgår från 3 F.

Fysioterapi: Nya benämningen på sjukgymnastik. WE Exercises filosofi Personlig Fysioterapi är en kombination av fysioterpi och personlig träning. Kunskaperna från fysioterapin blandas med friskvården från personlig tränar sidan. Det gör att du som klient får del av hela kakan. WE Exercise driver endast friskvård och är ej landstingsanslutna och har därmed ej högkostnadskort och taxa. Som legitimerad fysioterapeut följer vi så klart de lagar och regler som gäller så du som klient kan vara trygg med att du får en korrekt och säker behandling.

Fysisk aktivitet: alla rörelser ger fysisk aktivitet.  Majoriteten av Sveriges befolkning är fysisk inaktiva. Fysisk aktivitets största fiende i dagens läge är det stillasittande beteendet. Vi gör det bekvämt för oss på väg till jobbet, på jobbet och efter jobbet. Detta leder bland annat till större risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Men med små medel kan vi öka vår fysiska aktivitet   Fysisk aktivitet innefattar lågintensiv träning så som trädgårdsarbete, städning, promenader osv. Fysisk träning är när den fysiska aktiviteten blir måttlig till hög i intensitet. Måttlig fysisk aktivitet i minst 150 minuter per vecka rekommenderas till vuxna individer. Detta motsvarar ungefär 30 min fysisk aktivitet per dag. Denna aktivitet bör kännas måttligt ansträngande och är såldes inte att jämföra med hundpromenad med stopp var 50 meter. Inte att förringa hundpromenader men oftast krävs det lite mer flåsig andning och ansträngning. Man ska räkna med att man blir varm och lite svettig för att uppnå rätt intensitet.

Friskvård: friskvård utgår från det friska. Sjukvård vilket är motsatsen till friskvård utgår från sjukdom och hur denna kan botas. Friskvård utgår från det friska och hur det kan bibehållas eller bli bättre. Friskvård ger oss större möjlighet till att kunna komma över hinder som är i vägen till framgång och mål hos klienterna. Hindren är något som får oss att tänka på ett annat sätt och till ett mer kreativt tänkande kring hur man kan undvika liknande problem i framtiden.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s